Pazatesi - Cumartesi 08:30 - 18:00

                                                                                                   BİLGİSAYAR

   BİLGİSAYAR YAZILIMI VE DONANIMI

bilgisayar ve cep telefonu - Fotoğraf, GörselBilgisayar çeşitleri kullanım alanlarına göre farklılık gösterir. Teknolojinin gelişmesi ile birbirinden farklı işleve sahip birçok bilgisayar çeşidi ortaya çıkmıştır. Bilgisayar çeşitleri kullanım alanları, sunmuş olduğu performansa, kapasiteye ve kullanım alanına göre birbirinden ayrılmıştır. Bilgisayarlar çok küçük ya da çok büyük bir yapıya sahip olabilirler. Süper-bilgisayar adı verilen, çok büyük hesaplamalar yapan ve içerisinde birçok işlemci bulunan bilgisayarlar bir çeşit olarak gösterilebilir. Bazı bilgisayarlar ise bu bilgisayar çeşidi yanında çok daha küçük kalmaktadır. Bu bilgisayarlar, arabalara, televizyonlara, hesap makinelerine ve ev aletlerinin içerisine gömülmüş bir halde bulunur. Düşününce bilgisayar dediğimiz kavramın sadece kullandığımız masaüstü ve laptop bilgisayarlar olmadığını fark edebiliyoruz. Bilgisayarlar şuan hayatımızın çok büyük bir kısmında yer aldığını söyleyebiliriz.

 Kurumsal firmalar ve son kullanıcılara yönelik bilgisayar, bilgisayar donanım ve yazılımları başta olmak üzere satış ve taahhüt hizmetleri vermekteyiz.

Markalı ve marka bağımsız (OEM) tüm bilgisayar yan bileşenlerinin (monitör, yazıcı, modem, vb.)  ve diğer tüm  bilgisayar donanım ürünlerinin satış, danışmanlık ve taahhüt hizmetlerini profesyonel bir yaklaşımla yapmaktayız.

Bilgisayar birimimiz ana hatlarıyla;

  • Bilgisayar satış ve taahhüt hizmetleri
  • OEM( Markasız) parça satışı
  • Yazılım ve donanım çözümleri
  • Tamirat ve bakım hizmetleri
  • Firewall (güvenlik duvarı) çözümleri

Hizmetlerini sunmaktadır.

Satış ve Montaj

Birçok seçkin markanın ürünlerinin satışını yapan firmamız, bilişim sektöründe 20 yıldan fazla tecrübesi ile müşterilerine donanım danışmanlığı sunarak, ihtiyaçlarına uygun özellikte ve fiyattaki bilgisayar ve parçalarının (OEM) satış ve montaj hizmetlerini titizlikle vermektedir. 

Birbirinden bağımsız birçok parçanın (ekran kartı, ana kart, vb.) bir arada verimli çalışmaması, donanım uyumsuzlukları vb. sorunlar bilgisayarların kullanımını azaltmakta, kullanıcıların verimli çalışmasına engel olmakta, para ve daha önemlisi zaman kaybına neden olmaktadır. Bundan dolayı KOBİ ve kurumsal firmalar için bilişim alanında güvenilir bir çözüm ortağı seçimi önemlidir. Çamlıbel Bilgisayar-Mersin Solar Wind  Mersin'de güvenilir ve yetkin çözüm ortağı ihtiyacınıza tam olarak cevap verebilecek niteliktedir.  

Bizi tercih ettiğinizde; tüm bilgi ve uzmanlığımızla donanımları detaylı olarak inceler, bütçenize en uygun, en verimli ve en performanslı parçaları önerir, montajını yapıp sorunsuz olarak çalışmasını sağlarız.  


Çamlıbel Bilgisayar –Mersin Solar Wind tarafından satışı yapılan bazı marka ve ürünler;

Intel, AMD, Asus,, Hp, Dell, CBOX, Airties, Kingston, Seagate Philips, Samsung, Tunçmatik, Zyxel, Logitech, Microsoft, Toshiba, Fujitsu, Sandisk, Sony, Acer, A4tech, Aopen Canon, Lexmark, Coolermaster...

BILGISAYAR YEDEKPARCAOem Parça

OEM NEDİR?

OEM, kısaltmasının açılımı Original Equipment Manufacturer’ dir.  Türkçe karşılığı "özgün donanım üreticileri" anlamına gelmektedir. Bilgisayar sektöründe OEM parça diye adlandırılan ürünler belli başlı ana üreticiler tarafından sektörün geneline hitap edecek tarzda üretilen ürünlerdir. Oem bilgisayar parçalarını her ölçekteki bilgisayar firmaları kullanabilmektedir.
(OEM hakkında daha detaylı bilgi için  http://www.pclabs.com.tr/2003/11/29/oem-ifadesi-tam-olarak-nedir/ adresini ziyaret edebilirsiniz.)

OEM PARÇA SATIŞI

Masaüstü bilgisayarınız ya da notebook’unuz için parça istiyorsanız doğru  adrestesiniz. Mersin’de verdiğimiz OEM parça hizmeti ile bilgisayarınız için istediğiniz değişiklikleri en uygun fiyatlarla sizlere sunuyoruz.

Satışını yaptığımız tüm ürünler menşei ve ithalatçısı belli olan, kalitesini ispatlamış ve kesinlikle yasal olarak garantisi olan ürünlerdir.
İsterseniz aldığınız parçanın montajını teknik servisimizde gerçekleştiriyoruz.

RAM, Ekran Kartı, Ana Kart, İşlemci, Ses kartı ve diğer birçok ürünü sizlere üstün bir hizmet kalitesiyle  sunuyoruz.

Oem parçalar için diğer web sitemizi ziyaret ediniz.
www.camlibelbilgisayar.com

BILGISAYARAG GUVENLIGI

Firewall

Firewall'lar (ateş duvarları) ağın içinden veya dışından gelen yetkisiz erişimleri engelleyen, süzen ve izin denetimi sağlayan yazılımlar veya donanımlardır. Ateş duvarlarını yazılımsal, donanımsal veya her ikisinin de bir arada olduğu gruplara ayırabiliriz. 

Çamlıbel Bilgisayar, KOBİ'lere uygun ölçeklerdeki yazılımsal ve donanımsal firewall'ların kurulum, konfigürasyon (yapılandırma) ve desteğini vermektedir.

Çamlıbel Bilgisayar'ın firmanıza kurduğu firewall'lar ile neler yapabilirsiniz?

  • Ağınızı tamamen kontrol altına alabilirsiniz.
  • Ağınızı internetten gelecek saldırılardan koruyarak daha güvenli hale getirebilirsiniz.
  • Bilgisayarların internet hızlarını ve veri trafiğini yönetebilirsiniz.
  • Ağınıza istemediğiniz kişilerin bağlanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Ağınızdaki bilgisayarları gruplara ayırabilir ve ayırdığınız her gruba ayrı, ayrı özellikler tanımlayabilirsiniz.
  • Ağınızdaki kişileri girilmesini istemediğiniz web sitelerinden uzak tutabilirsiniz.
  • MSN, Yahoo Messenger vb. gibi programların yazışmalarını kaydedebilirsiniz.
  • Ağdaki bilgisayarların girdikleri siteleri kayıt altına alabilirsiniz ( log tutmak)
  • Msn vb. gibi programları kullanmasını engelleyebilirsiniz.
  • Ağınızdaki kişilerin sadece belli saatlerde internete bağlanabilmelerini sağlayabilirsiniz.

BILGISAYAR KABLOSUZ AG GUVENLIGINetwork (Ağ)

 Ağ (Network) Nedir?
Kullanıcıların, bilgisayar sistemindeki donanım ve yazılım kaynaklarını paylaşmalarını sağlayan sistemlerdir.

Network' ü temel olarak; Altyapı ve Aktif Cihazlar şeklinde iki bölüme ayırabiliriz.

Network Altyapısı Nedir?
Network altyapısı, ağdaki cihazları birbirine bağlayan; kablolar, kabinler, paneller, prizler ve kablo kanalları gibi bileşenleri içerir.

Aktif Cihazlar Nelerdir?
Aktif Cihazlar, ağ altyapısı üzerinde çalışan veya iletişimi sağlayan; bilgisayarlar, yazılımlar, switch'ler, router'lar, firewall'lar vb. gibi ağ trafiğini  yöneten veya kullanan cihazlardır.
Ağ üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinde çalışan yazılımlar ile sağlanır.

Ağ Kurulum Hizmetleri
yukarıda, ağ altyapısı ve aktif cihazlar başlıkları altında sayılan ağ bileşenleri ile ilgili aşağıdaki hizmetleri sunmaktayız

  • Ağ yapısının projelendirilmesi,
  • Kablo kanallarının, prizlerin, ağ kablolarının (UTP, Fiber Optik vs.) ve elektrik altyapısının montajı
  • Ağ cihazlarının, kabinlerin, panellerin montajı,
  • Ağ cihazlarının kurulumu, ayarlanması, çalıştırılması,
  • Ağ sunucu işletim sitemleri kurulumu (Windows Server 2003, 2008 yada 2012 vb.)
  • Ağ ve Internet hizmetlerinin kurulumu (aktif directory, dns, web server, exchange server, SQL server gibi hizmetlerin kurulması)
  • Ağ ve Internet hizmetlerinin ayarlanması, düzenlenmesi (Kullanıcı yetkilendirme; dosya, yazıcı vs. kaynakların paylaştırılması vb. )

    Ağ Sorun Giderme Hizmetleri
  • Ağ yapısının yeniden projelendirilmesi, proje hatalarının tespiti
  • Kablo kanallarının, prizlerin, ağ kablolarının (UTP, Fiber Optik vs.) ve elektrik altyapısının yenilenmesi
  • Ağda yavaşlık, bağlantı sorunları gibi sorunların çözülmesi
  • Ağ cihazlarının sorunlarının çözülmesi, ayarlanması, çalıştırılması
  • Ağ sunucu işletim sitemleri sorunlarının çözülmesi (Windows NT, Windows 2000, Windows 2003)

Kablosuz Ağlar (Wireless Networks)

Kablosuz ağ kurulum hizmeti ile ofisinizde gereksiz kablolaşmadan sizleri kurtarmaktayız.
Kablosuz Ağ kurulmadan evvel saha ziyareti ile testler ve araştırmalar yapılarak gerekli kablosuz ağ elemanlarına karar verilmektedir. Bu eleman listesine göre ağ kurulumu ve yönetimi projelendirilmektedir.

Altyapı Hizmetleri

Alt Yapı Kurulum Hizmeti Nedir?

Bir işletmenin ihtiyacı olan bütün Bilgi Teknolojileri alt yapılarının tasarlanması ve kurulması hizmetidir. Bu kapsamda aşağıdaki konu başlıklarında hizmet verilmektedir.
* Sistem Odaları
* Veri ve Elektrik Kablolaşması
* Network Donanımları
* Sunucular ve Veri Depolama Sistemleri
* Güvenlik Sistemleri Kablolaşması (Yangın alarm sistemi, Hırsız alarm sistemi, Güvenlik kamera sistemi vb.)

Getirdiği Faydalar Nelerdir?

Konusunda uzman kadromuzun alt yapı tasarımını yapması ile doğru maliyete doğru teknolojilerin kullanılması sayesinde, doğru yatırım yapılması sağlanır. Gereksiz ve yanlış maliyetin önüne geçilmiş olur. Sistemlerin çalışması için gerekli, yeterli ve en uygun altyapı hazırlanmış olur.

Kamera Sistemlerinde Kablolama:
Profesyonel bir kamera sistemi için seçilen kameranın kalitesi kadar kullanılan altyapı ekipmanları (Kablo ve diğer ekipmanlar) da büyük önem taşımaktadır.  Doğru kablo seçilmeden kurulan bir güvenlik kamera sistemi kendinden beklenen performansın alınamaması ve ciddi güvenlik zafiyetlerini doğuracaktır. Güvenlik kamera sistemlerinde temelde 4 farklı kamera kablosu kullanılabilmektedir.

  • CCTV Kablolar : CCTV kablolar genellikle 2+1 veya 4+1 kablo olarak satılmaktadır. Bu kablolardan 2 veya 4 olan kablolar cctv kameranın besleme ve sesi için kullanılır. 1 adet olan kablo ise kameranın görüntü sinyal kablosu olan koaksiyel kablodur. CCTV kablolar çoğunlukla ilave enerji kablosunun ilave maliyet ve işçilik getirmesinin önüne geçmek için kamera merkezinden 100 metreye kadar olan kamera mesafelerinde kullanılmaktadır.
  • RG6-U6 Koaksiyel kablolar: RG6-U6 koaksiyel görüntü sinyal kablosu merkezden 350 metreye kadar olan mesafedeki noktalarda  kullanılır. Bu kablo ile kamera için ilave enerji kablosunun çekilmesi zorunludur.
  • RG11-U6 Koaksiyel Kablolar: 350 metrenin üzerindeki mesafelerde kullanılmaktadır. RG11-U6 koaksiyel görüntü sinyal kablosu , merkezden 700 metreye kadar olan mesafedeki noktalarda kullanılan bir kablo çeşididir. Bu kablo ile kamera için ilave enerji kablosun çekilmesi zorunludur.
  • Cat5 – Cat6 Kablolar: IP kamera sistemlerinde kullanılan kablolar cat5 veya cat6 kablolardır. Bu kablolar tek parça en fazla 100 metre mesafeye kadar kullanılmaktadır. 100 metrenin üzerine çıkmak için araya network switch koyulmalıdır.

Hem ip hem de Analog sistemlerde yukarıda belirtilen mesafelerden daha yüksek mesafelerde devreye fiber optik kablolar girmektedir.  Fiber optik kablolar ile görüntü sinyalleri kilometrelerce uzak noktalara taşınabilmektedir. Fiber optik kablolar normal kablolarda olduğu gibi direkt olarak kameralara bağlanmazlar. Fiber optik kabloların kullanıldıkları analog veya dijital sisteme göre farklı fiber çevirici cihazları bulunmaktadır. 

KURUMSAL VE BİREYSEL OLARAK BİLGİSAYAR DONANIMI VE YAZILIMI İHTİYAÇLARINIZI HIZLIVE GARANTİLİ BİÇİMDE KARŞILARIZ. MASA ÜSTÜ VE DİZ ÜSTÜ MARKALI BİLGİSAYAR SATIŞLARIMIZ VARDIR. BİLGİSAYAR İLE BİRLİKTE İNTERNET BAĞLANTILARINI DA KURABİLİRİZ. BİLGİSAYAR, İNTERNET, KAMERALI GÜVENLİK VE ALARM SİSTEMLERİNİN KOMPLE KURLUMUNUN YAPILMASININ YANISIRA GEREKLİ OLAN UPS YA DA SOLAR ELEKTRİK SİSTEMİMİZ İLE DE KESİNTİSİZ ELEKTRİĞİNİZİ SAĞLARIZ. bUNUN İÇİN BİZİMLE İRTİBATA GEÇİNİZ. ÜCRETSİZ KEŞİF HİZMETİMİZDEN YARARLANINIZ.

ADRES LOGOLU

LOGO BAS 2